2 april 2024

Prep your skin for spring!


PREP YOUR SKIN FOR SPRING

En toen stond plots de lente voor onze deur. Ze is misschien wat verlegen, maar we hebben al een glimp gehad van haar verwelkomende zonnestralen. Terwijl we doorheen de winter onze huid hebben verwend met hydraterende en voedende crèmes, vraagt onze lente-huid voor een paar aanpassingen. Het is tijd om die rijke crèmes en zware foundations even aan de kant te leggen en te werken aan een meer lightweight routine. Ontdek hoe je jouw huid kunt klaarstomen voor de lente, zowel op vlak van make-up als verzorging.

HOE JOUW HUID REAGEERT OP DE SEIZOENSWISSEL

De lage temperaturen, ijzige wind en het overvloedig gebruik van verwarming hebben onze huid uitgedroogd tijdens dit koude seizoen. Wanneer je huid droog is, is ze kwetsbaar voor vrije radicalen doordat ze geen vetlaagje heeft. Daarom gebruiken we in de winter rijke en dikkere crèmes. Maar eens de temperaturen stijgen, kan onze huid haar eigen beschermlaagje terug aanmaken en zichzelf hydrateren door sebum te produceren. Dit combineren met een intensieve skincare routine zal je poriën waarschijnlijk verstoppen en je huid verstikken.



JE GO-TO'S VOOR DE LENTE

Eerst en vooral ga je voor een intensieve reiniging en hydratatie van je huid. Na de winter heeft onze huid nood aan een opkikker en een intensieve verzorging die je huid gaat voorbereiden op de zomer. Dus maak nu je afspraak in ons Beautycenter via 0474/21 33 36. 

Als je in de winter rijkere crèmes gebruikt is het nu het moment om over te schakelen naar een iets lichtere textuur zodat je huid niet te vettig wordt. Hydratatie is het antwoord op de zomer. Dat je huid beschermen echt nodig is in de lente en de zomer met een goede zonnebescherming weten we ondertussen allemaal wel. 

Gebruik vanaf nu een serum samen met een SPF 50 i.p.v. een dagcrème voor je gelaat en gebruik 's avonds een goede nachtcrème. De Sothys serums bieden heel wat voordelen voor ieders huid. Met een serum zorg je voor hydratatie, anti-rimpel, versteviging, zuivering,... Afgewerkt met een SPF 50 is dit duo je perfecte bondgenoot om de lente en zomer tegemoet te treden.

Laat je naturelle huid stralen door een lightweight concealer te gebruiken om imperfecties weg te werken. Je kan daarvoor de Sothys Detox Correcteur Energisant Instantané.  Deze EE** crème bevat ingekapselde pigmenten om direct en doelgericht de zichtbare imperfecties op het huidoppervlak te corrigeren.

Een ongelofelijke textuur die tijdens de toepassing geleidelijk verandert om zich aan te passen aan alle huidtypes en alle huidskleuren en zo de huid mooi te egaliseren. Deze crème is heel licht en fijn van structuur en geeft je huid een glowy teint. Je kan deze alleen gebruiken of ook als basis voor je foundation. Deze Sothys Correcteur Energisant zorgt ervoor dat je foundation de hele dag mooi bllijft.

Vergeet de belangrijkste stap niet: een sterke setting poeder gebruiken. Want de aangename lentetemperaturen stimuleren de sebumproductie, waardoor je make-up mogelijk wegsmelt. De Sothys Poudre Teint Transparant is een witte poeder die je niet ziet én je huid matifiëert én je make-up fixeert. Handig toch?

Heb je toch liever een licht kleurtje ga dan voor de Sothys zonnepoeder of de Sothys Trio Enlumineur als je fan bent van schaduw aan te brengen.

Komt de zon er toch al even door en vind je dat je nog wat bleekjes bent, gebruik dan de Marc Inbane perles de soleil voor je gelaat of de Marc Inbane Tanning Mousse voor je lichaam om je huid toch al een tintje te geven. 

Waarschijnlijk ken je al een highlighter? Een highlighter de huid een gezonde, stralende gloed en helpt het om de natuurlijke schoonheid van het gezicht te verbeteren. Een nieuwe trend voor deze zomer is dat je een highlighter gebruikt over het hele gelaat. Je vind highlighter in verschillende texturen, van crèmes naar poeders, sticks en nu ook de liquide highlighter.

Afgewerkt met wat mascara en een voedende lipgloss ben je nu klaar om het volgende seizoen te verwelkomen. 

Welkom lente, welkom zomer, welkom zon!

 



Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

Stralend en Zelfverzekerd: Het Geheim van Pigmentatievlekken

Heb jij last van pigmentatievlekken en droom je van een stralende huid zonder deze ongewenste plekjes? Je bent niet de enige! Pigmentatievlekken zijn een veelvoorkomend huidprobleem dat veel mensen treft. Maar geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op hoe pigmentvlekken ontstaan en wat je kunt doen om ze te verminderen of zelfs te verwijderen.

6 oktober 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x